Nogle af mine billeder på Flickr

feb 122012
 

Denne myte baserer sig på en ide om at vi mennesker rent faktisk er i stand til at udføre flere kognitive opgaver på en gang. Det er vi ikke! Det vi gør er i stedet for at vi skifter hurtigt imellem opgaverne. Mens vi udfører den ene opgave er vi rent faktisk ikke vidende om hvad der sker på den anden.

Hvis du eksempelvis deltager i et telefonmøde og samtidig sidder og tjekker mails er mister du hvad der sker på det telefonmødet du deltager i alt imens du tjekker mailen. Hvad værre er, er at det tager tid at skifte fra den ene kognitive opgave til den anden. Ifølge forskere øges den tid der bruges på at afslutte ens opgaver med gennemsnitlig 25%. Jo større kompleksitet opgaverne har jo længere øges tiden. Det er med andre ord utroligt ineffektivt at jonglere mellem aktiviteter, særligt for komplekse opgaver. Det burde ikke være nogen overraskelse.

Det kun at fokusere på en opgave ad gangen, uanset de endeløse afbrydelser som rigtig mange af os bliver bombarderet med fra telefoner, mails, sms’er og IM, er klart den mest effektive måde at arbejde på.

 Leave a Reply

(skal udfyldes)

(skal udfyldes)