Nogle af mine billeder på Flickr

apr 122011
 
Monfrottos kompakte 5 sektions stativ

Kompakt 5 sektions stativ

Nu da du har besluttet at få blitzen væk fra kameraet skal du jo have et sted at sætte den. For det meste vil et stativ være at foretrække. Alle stativer kan bære blitzen og derfor bruges. Jeg vil derfor gå efter prisen.

Manfrotto Nano 5001

Manfrottos kompakte blitz-stativ

Jeg har været ovenud tilfreds med et par Adorama stativer til omkring 20-30 $ stykket, som jeg i dag altid bruger til de opgaver hvor stativet ikke nødvendigvis skal være ultra kompakt.

Selvom jeg har været glad for Adorama stativerne, så er min favorit i dag alligevel Manfrottos ultra kompakte med 5 sektioner som rækker til 1,9m “Nano 5001b”. Den fylder nemlig som sagt ikke så meget og er alligevel både høj nok og stabil nok til de fleste opgaver. Når jeg siger kompakt betyder det at den lige præcis er lille nok til at kunne være inden i min foto taske og dermed er let at medbringe på foto opgaver eller på rejse. Jeg købte mine Manfrotto nano 5001b ved thomann.de i Tyskland. Altså kan du få et kompakt blitzstativ for ca 500 – 600 kr. Det er vel ok – ik?

Note: Hvis du ikke har behov for et ultra kompakt udstyr er et normalt 3 sektions stativ både billigere og også lidt mere stabilt.

med hul boret til en strop

Udover at være yderst kompakt er der også en anden fordel ved dette stativ. Benene på stativet er flade og lavet lavet i massivt aluminium. Det betyder at man let kan bore et 6 eller 8 mm. hul for at fastgøre en rem. Jeg bruger en rem fra min thinktank Change Up taske til at bære den over skulderen på samme måde som man et kamera. Det kan sagtens lade sig gøre og på den måde kan man tage “studie lyset” med sig overalt!

Hvis du også gerne vil have en rem på et stativ med rørformede ben skal du eksempelvis bruge gaffa tape en 5-10 cm inde på benet.

VIGTIG! Du skal ikke bore huller i rørformede ben, da det bare vil ødelægge stativet.

De her kompakte stativer er kun en lille smule større end de sammenklappelige kompakte paraplyer som jeg vil snakke om i en af de følgende indlæg her på bloggen. Derfor fungere de rigtig godt sammen. Det giver jo ikke rigtig mening at investere i et super kompakt stativ og så rende rundt med en paraply der ikke er lige så kompakt også selvom den sagtens kan monteres og fungere godt.

 Leave a Reply

(skal udfyldes)

(skal udfyldes)