Nogle af mine billeder på Flickr

apr 202011
 

Du har en blitz du kan fjernstyre, et stativ og en eventuelt en superklemme, men hvordan sætter vi det sammen?

Det vi sætter i mellem kalder vi en paraplyholder. på den kan man montere en blitz og en paraply og så kan man også vinkle den så vi på den måde styre vinklen på blitzlyset. – og så er de meget billigere end andre stativ hoveder man evt. kunne forestille sig. Her tænker jeg særligt på kuglehovedet, men de er simpelt hen for dyre og kan heller ikke holde paraplyen. Paraplyholderen kan man få for et par hundrede kroner.

Den paraplyholder som du ser på billedet har jeg købt ved adorama i USA for sølle 17$. Der medfølger oven i købet både tap til fastgørelse på stativet og en tilbehørssko i metal til at fastgøre din blitz. Der kommer væsentlig størrer udskrivninger senere 😉

Kig lige på din blitz nedefra. Den har adskillige el-kontakter som fører direkte til dens indre elektroniske mirakel. Hvis de kortsluttes risikerer du at ødelægge din dyre blitz, så husk lige at sætte isoleringstape på din tilbehørssko, hvis den altså er lavet af metal!

Du fastgører blot paraplyholderen til toppen af blitz-stativet (eller tap’en på din superklemme som vist på illustrationen i afsnittet om superklemmer) og du kan stille din blitz i hvilken som helst vinkel du måtte ønske.

Læg også mærke til at hullet til paraplyen ikke er i 90 graders vinkel på holderen. Monter paraplyen på den side der vinkler mod blitzen, så at blitzen kommer til at pege ind i centrum af paraplyen!

ly stativadapter

 

 

OK, så nu har du en flash, et stativ og en klemme, så skal du bare kunne sætte dem sammen.

Du vil sikkert gerne have en paraply og en stativadapter. Jeg formoder at du ville anskaffe et kuglehoved til flashen, hvis man var sikker på, at du aldrig ville bruge en paraply til at blødgøre lyset), men de rimeligt gode koster en mindre formue. Og (selv om du måske ikke kender dem endnu) så spare du pengene op til et sæt Pocket Wizards, fordi der er her du gerne vil brillerer med dit lille lys sæt.

Fordelen ved paraply stativadapteren er at den gør at hvad et kuglehoved ville gøre plus at den holder paraplyen for at reflektere lyset eller at skyde igennem paraplyen. Og så koster den mindre.

Du kan købe disse adaptere for omkring $20. (Oversætteren har købt et par stykker ved på Internettet ved http://www.adorama.com).

Du fastgører blot denne ma-gi-ske-dims til toppen af lys-stativet (eller tap’en på din superklemme som vist på illustrationen i afsnittet om superklemmer) og den vil holde din flash en hvilken som helst vinkel du måtte ønske.

Overraskende, selv for $20 kommer de typisk bade med en tap til fastgørelse og en tilbehørssko til flashen. Husk dog lige at sikre dig det.

Oh, og før jeg glemmer det, så snart du får den – hvis tilbehørsskoen er lavet at metal PUT NOGET ISSULATIONSTAPE PÅ TOPPEN HVOR FLASHEN SIDDER. Det kan ødelægge elektronikken i en-måneds-husleje-værdi flash du har siddende deroppe, hvis du ikke gør det. Jeg tager ikke gas på dig!

 Leave a Reply

(skal udfyldes)

(skal udfyldes)