Nogle af mine billeder på Flickr

jan 282011
 

Det er vist ikke forbigået nogen at vores bankvæsen har forårsaget den største økonomiske krise siden børskrakket i starten af forrige århundrede.

Samtlige stater i Europa har måttet skyde massive pengebeløb ind i dem for at redde hele samfundet fra at gå “down the drain”, og rigtig mange virksomheder er enten lukket eller har måttet skrue gevaldigt ned for blusset, resulterende i stor arbejdsløshed og at de som før bare brugte løs nu heldigvis tænker sig lidt om og venter til de har noget at bruge af.

Sund fornuft

Det er jo ganske sund fornuft først at bruge penge når man har dem. Sådan kan man også se samfundsøkonomien. Vi er gået fra at have overskud til at have massive underskud og vi skal virkelig tænkte os om hvad vi vil bruge penge på. Der skæres ned på alle områder, også kerneområder som rigtig mange er opvokset med værende en del af noget vi bare har. Her kan nævnes en gratis og god skole, uddannelse til alle, et godt sygehusvæsen, at vi kan tage af vore ældre og alle de som ikke kan klare sig selv. Det skal vi blive ved med hvis det overhovedet er muligt – altså at tage sig af dem der ikke kan klare sig selv.

Låner du til ferie og fest?

I øjeblikket breder vandvidet breder sig:  Eksempelvis er udgifterne til børnepasning af  skatteyderes børn allerede mange steder i landet mindre end udgifterne til at betale for at raske mennesker holder op med at betale skat.

Før vi betaler en krone til dem der rent faktisk kan klare sig selv (ligesom jeg p.t. kan) bør vi sørge for at netop ovenstående områder er dækket godt. Der er jo absurd at vi skal ud at låne (af vore børn) for at betale for at raske mennesker kan gå på overførselsindkomst, fordi de hellere vil det end at arbejde. Hallo! – Man låner altså ikke for at holde fest eller for at rejse på ferie. Hvis man vil det må man altså selv betale.

Lad os nu få orden i økonomien og afskaffe den efterløn jo før jo bedre. Gerne for alle og allerede fra i morgen og så få de raske mennesker der kan klare sig selv ud og arbejde og bidrage til at betale for det overforbrug vi i særlig grad kan takke bankerne for. Mange af os har jo desværre direkte eller indirekte været en del af det.

Så kan alle vi der mister efterlønnen sende en særlig tak til bankerne…

(Det skal lige siges at jeg selv indbetaler til efterlønsordningen, men står til at miste retten til den ifølge regeringens efterlønsforslag)

  One Response to “Efterløn eller ej?”

  1. “Det viser, at det danske samfund bruger mange ressourcer på at betale raske mennesker for at trække sig tilbage samtidig med, at de reelt har midler til at klare sig selv. Det hænger ganske enkelt ikke sammen, når Danmark i fravær af reformer havner i et økonomisk hul, som alternativt vil betyde, at vi skal skære i kernevelfærden,” siger direktør Kim Graugaard.

 Leave a Reply

(skal udfyldes)

(skal udfyldes)