Nogle af mine billeder på Flickr

jul 032010
 

Super klemme m. Tab

Selvom stativer er det bedste valg er de ikke det eneste måde at fastgøre dit blitz når du på en lokation. Tilmed bruger de alternative måder væsentlig mindre plads i dit udstyrssæt til lys. De fleste foretrækker en Manfrotto Super Klemme. Den kan sættes fast på næsten alt hvad der er under ca. 5 cm i tykkelse.

De bøjelige arme på klemmens kæber gør den særligt egnet til fastspænding på en række forskellige former såsom: rør, gelænder, døre, hylder, borde, og selv skinner i en gymnastiksal. Ingen af delene er noget problem.

Der er flere udgaver. Nogle med tab hvor der let kan monteres et kuglehoved eller en paraply-adapter. De koster omkring et par hundrede kr og enhver fotograf bør have mindst en. på illustationen kan duse en super klemme med tab til fastgøring af udstyr.

  • Fordele: De holde helt op til 15 kilo,  så hvis du monterer et stærkt kuglehoved er det intet problem at sætte et kamera under loftet så det hænger nedad eller på på eksempelvis din cykel.  Eller klampe en baggrund fast i en portåbning.
  • Ulemper: De vejer rigtig godt til i tasken. 450 gram pr. stk. Du skal passe på du ikke ødelægger det du spænder dem fast på. De kan klemme temmelig hård! De kan sagtens spise en spånplade…

BEMÆRK: Der er flere forskellige typer af Super klemmerne. Hvis den type du leder efter er udsolgt, så spørg forhandleren om de ikke har en alternativ model på lager. Klemmerne kommer med/ uden tap, med forskellige typer håndtag (plastik eller metal) osv. Alle modeller er gode.

Med de rigtige tilbehør, kan de også holde fjernbetjente kameraer. Manfrotte Super klemme er et rigtig nyttigt stykke værktøj.

 Leave a Reply

(skal udfyldes)

(skal udfyldes)