Nogle af mine billeder på Flickr

nov 072010
 

Ja, jeg fyrer med brænde. Bruger det til at supplerer fjernvarmen – det er både billig varme tør varme og rigtig hyggeligt.

Fjerntyret truck med 1 tårn asketræ

Så kan man jo selv lave sit brænde. Det går der en frygtelig masse tid med, og så får man virkelig varmen – mange gange! Man fælder, transportere, kløver, stabler, transportere, bærer ind o.s.v.  – uha… Så entusiastisk er jeg ikke, så jeg har købt mit brænde leveret og kløvet. – Leveret, ja – men normalt er det altid i indkørselen, og derefter skal jeg selv have det over en græsplæne og ind under et tag, hvor tøjet også tørres, så det kan er tørt når det skal brændes.

Det er bare et stort arbejde at flytte 4m³ træ ind under taget, for derefter at flytte det ind til brændeovnen efterhånden som det skal brændes. Derfor tænkte jeg at det MÅ kunne lade sig gøre at køre det derom. Der er godt nok en blød græsplæne, et forsænket brønddæksel og ikke særlig bredt derom. hmmmmm.

Vigtigt! Der leveres ikke længere med den viste truck. Jeg har skrevet om min seneste oplevelse med fyr-selv.dk i indlægget ‘fyr-selv.dk’ humbug humbug.

Fjernstyret truck med tårn brænde - snæver

Meget lidt plads men dygtig vognstyrer

Da jeg så kiggede efter brænde fandt jeg et firma, der havde en fjernstyret truck som de mod en merpris på 350 vil levere brændet lige der hvor jeg havde brug for det. Super!  og når man køber 2 tårne så bliver det en overskuelig udgift.

At http://www.fyr-selv.dk/ giver garanti på at være de billigste på internettet gør det ikke dårligere, så jeg købte 2 tårne med ovntørret ask da det er så sent på året at træet ikke tørrer mere selv.

Da lastbilen med træet kom var det spændende om chaufføren kunne få træet ind og ville gå med til at køre trucken over det forsænkede brønddæksel, som der godt nok var lagt en vel understøttet aluminiumsplade over. Han kiggede lidt på det og sagde så det skal nok gå hvis der er plads og navigerede så trucken ind med stor dygtighed. Prøv lige at se på billedet hvor lidt plads det er til overs. Jeg er imponeret!! og sikke en masse arbejde jeg har sparet.

Nå ja – og brændet. Alle stykkerne er ca 25cm og passer perfekt i ovnen. Jeg kløver dem en enkelt gang til så jeg kan fyre let men ofte og det brænder perfekt. 🙂

…. nå ja – græsplænen var ujævn som en tur med Englands færgen og frihøjden på trucken var minemal, så jeg fik som en biting hjælp til at skrabe mosset væk, så der var klar til at så frisk græs. Det er gjort og det ser super ud….

  One Response to “Brænde leveret med fjernstyret truck”

  1. […] Dette har været en ren HUMBUG oplevelse – Ja, jeg har tidligere skrevet et meget positivt indlæg om brænde leveret fra fyr-selv.dk. […]

 Leave a Reply

(skal udfyldes)

(skal udfyldes)